Over MaxXfan

MaxXfan ventilatoren zijn HVLS ventilatoren: High Volume Low Speed. Deze ventilatoren bieden verkoeling in grote open gebouwen en versterken de natuurlijke ventilatie. Door de grote diameter kunnen de ventilatoren een enorme hoeveelheid lucht verplaatsen. Het lage toerental zorgt voor een aangenaam licht briesje en maakt de ventilator fluisterstil. Hierdoor ontstaat er geen onrust in de stal en wordt het algehele diercomfort in de stal verbeterd.

Waarom ventileren?

Op warme dagen is het vaak windstil. De natuurlijke ventilatie in een stal werkt dan minimaal of zelfs helemaal niet. Het stalklimaat wordt klam en bedompt. Het vee krijgt last van hittestress: bij een temperatuur boven de 20 ºC kost het dieren namelijk veel energie om zich af te koelen. Dieren kunnen hun warmte niet kwijt en krijgen last van hittestress. Dit uit zich in een lagere voeropname (10-15%) en verminderde melkproductie. Daarnaast bestaat een verhoogde kans op infecties door het vochtige klimaat. Daarom is het belangrijk om een frisse, goed geventileerde stal te hebben.

Hoe werken MaxXfan ventilatoren?

MaxXfan ventilatoren zijn de ideale oplossing voor het koelen en ventileren van grote stallen. De ventilatoren hebben een grote diameter en een laag toerental. Hierdoor hebben ze een groot bereik en zorgen ze voor een licht briesje door de hele stal. Via de zijkanten zuigen de ventilatoren frisse lucht aan en mixen deze met de stallucht. De bedompte lucht wordt dan afgevoerd via de nok. Door de verticale én horizontale luchtstroom krijg je een natuurlijke ventilatie in de hele stal.

Het hele jaar door

Tijdens warme perioden zorgt de luchtbeweging voor het verlagen van de vochtigheid-verzadigingsgrens, waardoor de verdamping van vocht wordt bevorderd. Dit heeft een verkoelend effect en zorgt voor een aangenaam, fris klimaat. Daarnaast kunnen dieren beter hun warmte kwijt en hun lichaamstemperatuur op peil houden. Maar ook in het najaar en de winter houden de ventilatoren de luchtvochtigheid op peil.

Maak een afspraak met ons

Sectoren

MaxXfan ventilatoren zijn geschikt voor elke grote ruimte waar extra ventilatie en verkoeling nodig is voor een optimaal klimaat. Vooral in de agrarische sector is dit van belang, zodat dieren optimaal presteren en producten langer houdbaar blijven. De ventilatoren zijn daarom perfect voor de rundveehouderij, melkgeitenhouderij, varkenshouderij, pluimveehouderij, paardenhouderij, akkerbouw en opslagloodsen voor bijvoorbeeld aardappelen.

De belangrijkste voordelen van MaxXfan ventilatoren

 • Beter stalklimaat
  MaxXfan ventilatoren zorgen voor luchtverplaatsing door de hele stal. Ze bieden verkoeling en versterken de natuurlijke ventilatie.
 • Lage luchtvochtigheid
  De luchtverplaatsing bevordert de verdamping van vocht en geeft een verkoelend effect.
 • Betere voeropname
  Door de luchtverplaatsing blijft het voer frisser, waardoor de voeropname toeneemt. Een hogere voeropname en aangenaam stalklimaat resulteren in een hogere productie.
 • Verbeterde dierenwelzijn & hygiëne
  De luchtverplaatsing zorgt voor minder vliegen en vogels in de stal. Ook de roosters en boxen zijn droger, waardoor de kans op infecties kleiner is. In potstallen blijft het stro droger, waardoor infectiedruk afneemt en gewicht van de mest afneemt.

Dealers

DSD Stalinrichting
Tussendiepen 23
9206 AA Drachten
0519-228100
info@dsd-stalinrichting.nl
www.dsd-stalinrichting.nl


De Nijborg Agri BV
De Hooge Hoek 8
3927 ZM Renswoude
info@nijborgagri.nl


Melkwinnings Centrum Oost BV
Koningslinde 22
7131 MP Lichtenvoorde
0544-377819
info@mco-lichtenvoorde.nl
www.mco-lichtenvoorde.nl


MGI Techniek
Berglandsweg 5
7678 VP Geesteren
0546-681158
info@mgitechniek.nl
www.mgitechniek.nl


FH Loohuis BV
Helllendoornseweg 9b
7688 PC Daarle
0546-697866
info@fhloohuis.nl
www.fhloohuis.nl


Gebr. Ezendam BV Veehoudertechniek
Hanzestraat 33
7622 AX Borne
info@ezendam.info
www.ezendam.info

Beter stalklimaat

Lage luchtvochtigheid

Betere voeropname

Verbetering hygiene